FASTIGHETSMÄKLARNA COSTA BLANCA

Leva på Costa Blanca


Välkommen till ert nya liv i solen!

 

Varför välja Costa Blanca? 

Förutom det fantastiska läget intill Medelhavet, har Costa Blanca Spaniens bästa klimat, med mer än 320 soldagar per år, och en årsmedeltemperatur på närmare 20 grader. Därmed är förutsättningarna ideala för umgänge, bad, golf, cykling, boule och promenader. Dessutom erbjuder Spanien en spännande historia och en mångfacetterad kultur, samt en mängd kulinariska möten! 


När ni hittat ert nya hem I solen, kan ert nya liv börja. Sola och bada vid de långa sandstränderna, eller koppla av vid poolen. Ät lunch på någon av de mysiga lokala restaurangerna vid Medelhavets kust och njut av de ljumma kvällarna på terrassen.

 

Bildbeskrivning

Promenera i hamnen och se på fiskebåtarna, fynda på den lokala marknaden eller shoppa på det stora varuhuset ”El Corte Ingles”. Gör utflykter till idylliska kuststäder eller vackra bergsbyar, kanske med en övernattning på en klassisk Parador. Eller varför inte besöka en världsstad som Madrid, Barcelona eller Sevilla.

 

Costa Blanca sträcker sig cirka 15 mil från Calpe i norr till La Manga i söder.


I de Norra delarna av Costa Blanca kan vi erbjuda bostäder i Calpe, Altea, Polop och Benidorm. Här ligger bergen relativt nära havet och flera av våra bostäder byggs i områden som har fantastiska utsikter över både berg och hav. Om ni väljer att köpa ert nya boende i denna del av Costa Blanca har ni närhet till många vackra kulturstäder. Här finns Altea ”den vita staden”, de fina bergsbyarna Finestrat, Sella och världskulturarvsstaden Guadalest. Härifrån är det även nära till Spaniens tredje största stad Valencia.


Mer söderut kan vi på Costa Blanca erbjuda bostäder i Alicante, Santa Pola, Guardamar, Quesada, Algorfa, Orito, Los Montesinos och Torrevieja. Här är naturen inte lika dramatisk som i norr, utan böljande  med kullar och bördiga dalar. Här finner ni de för hälsan välgörande saltsjöarna samt flera av Costa Blancas bästa stränder, t.ex. den 16 km långa La Mata stranden.

 

Alicante

Från alla våra områden i denna region är det nära till Alicante, som med sina ca 270.000 invånare är den största staden i regionen. Här finns även den internationella flygplatsen. 


Till Alicante kan man med fördel göra utflykter för dess stora utbud av sevärdheter. Här finner ni  exempelvis en mängd olika museer, teatrar och  biografer. Staden är full av mysiga restauranger  och trevliga tapasbarer med äkta spansk prägel, och här finns även de flesta stora klädbutikerna representerade. Mitt i staden ligger den fina båthamnen där man över en kaffe kan kika ut över segelbåtar och lyxyachter. 


I den sydligaste delen av vårt område finner ni  Mar Menor ”det lilla havet”,  och här omkring kan vi erbjuda bostäder i Los Alcázares, San Javier, San Cayentano och La Manga. Tempot kan upplevas aningen lugnare här, då denna region ligger en bit ifrån de stora turistområdena. Det är här ni kan finna några av våra mest prisvärda bostäder, och samtliga ligger i anslutning till genuina spanska små städer, med stort utbud av affärer, banker, tapasbarer, restauranger och uteserveringar. Här har ni även nära till de större städerna Murcia och Cartagena för kultur och shopping samt varuhuset IKEA.


Bildbeskrivning

Golf

För golfspelare är Costa Blanca ett riktigt paradis. Här kan ni spela golf på en Europatourbana som ”El Saler”  eller på andra fina och välskötta banor som ”Villa Martin”, ”La Manga”, ”Las Ramblas”, ”Alenda”, ”Bonalba”, ”La Finca”, ”El Plantio”, ”Alicante Golf” för att nämna några.


Sjukvård

I Spanien finns en utomordentligt bra och välfungerande sjukvård, som ofta har kortare kötid än hemma i Sverige. Som medlemmar i EU har vi svenskar tillgång till fri akutsjukvård, då vi har vårt sjukvårdskort från Försäkringskassan med oss. I Torrevieja finns ett stort, nyöppnat sjukhus som redan fått kvalitetsutmärkelser. Även tandvården i Spanien är omtalat bra, och dessutom billigare än i Sverige. 

 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning